X

Endüstriyel Peynir Mayaları


    1-) MİKROBİYEL PEYNİR MAYALARI


    SÜRER MAYA
    Sürer Maya, bitkilerden izole edilmiş olan Rhizomucor miehei mikroorganizmasının biyoteknolojik fermantasyonuyla üretilmiş olan mikrobiyel peynir mayasıdır.
    Özellikleri
    Doğal kimozin performansı sunar ve endüstriyel peynir üretiminde randıman artışı sağlamaktadır.
    Bitkisel kökenlidir ve içerisinde hayvansal herhangi bir içerik bulunmadığından dolayı, kullanımında dini ve tıbbi yönden bir sakınca yoktur.
    Sürer Maya Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içermemektedir ve üretiminde GDO içeren hammadde kullanılmamıştır.
    Sürer Maya koyun, keçi, manda ve inek sütünden peynir yapımında güvenle kullanılabilir.


    FERMENTO

    Sürer Maya, bitkilerden izole edilmiş olan Rhizomucor miehei mikroorganizmasının biyoteknolojik fermantasyonuyla üretilmiş olan mikrobiyel peynir mayasıdır.
    Özellikleri
    Doğal kimozin performansı sunar ve endüstriyel peynir üretiminde randıman artışı sağlamaktadır.
    Bitkisel kökenlidir ve içerisinde hayvansal herhangi bir içerik bulunmadığından dolayı, kullanımında dini ve tıbbi yönden bir sakınca yoktur.
    Sürer Maya Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içermemektedir ve üretiminde GDO içeren hammadde kullanılmamıştır.
    Sürer Maya koyun, keçi, manda ve inek sütünden peynir yapımında güvenle kullanılabilir.
     

    2-) HAYVANSAL PEYNİR MAYALARI (ŞİRDEN MAYA)


    ARI MAYA
    Arı Maya, buzağı şirdenlerinin özel yöntemlerle saflaştırılmasıyla elde edilmiş doğal peynir mayasıdır.

    Özellikleri
    Üretiminde domuz şirdeni ve pepsin katkısı kullanılmadığından dolayı, peynir üretiminde kullanılmasında dini yönden bir sakınca yoktur.
    Arı Maya Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içermemektedir ve üretiminde GDO içeren hammadde kullanılmamıştır.
    Arı Maya koyun, keçi, manda ve inek sütünden peynir yapımında güvenle kullanılabilir.
    Arı Maya ile yapılan peynirlerde teleme sertliği ve teleme performansı diğer mayalara göre daha üstündür.